Как да запазим по-дълго здравината на бетоновата настилка?

Все по-често шлайфания бетонът е сред предпочитаните подови настилки за индустриални, търговски и жилищни сгради. Една от основните причини е лесната му и бюджетна поддръжка, безпрахова повърхност и възможността за постигане на огледален завършек, чрез технологията за диамантено шлайфане и полиране.

За разлика от подовете от естествен камък, единствената поддръжка, от която бетоновата настилка се нуждае след полиране е почистване с моп или друго меко почистващо средство. Разбира се в зависимост от площта на пода, може да бъде почистен и автоматизирани машини, нанасящи подходящ препарат с неутрално pH или друг, препоръчан от почистваща ви фирма.

Друга привлекателна характеристика на полираният бетон е неговата устойчивост на петна. Препоръчваме обаче да не оставяте за дълъг период от време разляти течности, особено масло, боя или киселини. Дори да засъхнат обаче, за разлика от традиционните подови покрития, петната по бетона могат да бъдат отстранени с леко повърхностно изшлайфане и полиране.

Съвети:

  • Почиствайте бързо случайно разляти течности, преди да са засъхнали
  • Отстранявайте абразивни материали (напр. пясък), за да задържите по-дълго блясъка на бетоновата настилка
  • Редовно отстранявайте праха или други замърсявания
  • Избирайте препарати, които не само почистват повърхността, но оставят устойчив на замърсяване филм.

Ако подът все пак започне да губи блясъка си, просто полирайте повърхността с полираща смес и ако е необходимо допълнителна намеса, препоръчаме повторно полиране с фин абразив.

При нужда от съдействие, не се колебайте да се свържете с нас ТУК.