мрамор, гранит, варовик, травертин, мозайка

Диамантено шлайфане на естествени каменни настилки

Подовете, стълбите и плотове от естествени материали са като скъпоценен завършек на интериора в дома, офиса или търговския ви обект. Те обикновено са скъпа инвестиция и правилната им експлоатация, би запазила красотата им и естетичния им вид за дълго време. Случва се обаче още при монтирането им или по време на експлоатация, да се надраскват, зацапват, стават на петна или губят блясъка си. За да ги поддържаме в добро състояние се изисква периодично дълбочинно почистване (при нужда шлайфане), полиране, запечатване.

Експертния ни опит, съчетан с най-модерните технологии в сектора, ни позволява да върнем оригиналния блясък на мрамора, гранита и др. естествени облицовки. Огледалното полиране се получава чрез естествен и механичен процес без използване на олово. Механичното диамантено полиране поддържа резултата много по -дълго от традиционните системи.

Етапи на процеса:

 • Диамантено шлайфане пълно изравняване на настилката и премахване на драскотини и наранявания.
 • Фугиране с кит в съответния цвят попълване на фуги и пукнатини
 • Полиране фино диамантено шлайфане до получаване на огледална повърхност
 • Импрегниране и кристализация (в зависимост от вида на камъка) машинно нанасяне на емулсия с цел повишаване на износоустойчивостта на настилката и защита на полировката
Диамантено шлайфане на естествени каменни настилки

Диамантено шлайфане на бетонова настилка

Диамантеното шлайфане и полиране напълно запечатва микропорьозността на бетонните повърхности. Финалния резултат са огледално лъснати подови повърхности, идентични на висококачествен гранитогрес, но на осезаемо по-ниска цена. 

Освен това чрез специализираната ни технология и заздравяващи емулсии, обикновения бетонов под става по-устойчив на износване и механични действия, като пешеходен трафик, преминаване на транспортни средства и индустриални дейности. Обработката гарантира безпрахова повърхност, хигиенична и по-лесна за почистване и поддръжка от конвенционалните решения с облицоване на пода. 

Тази технология може да се приложи както при подове в индустриални помещения, супермаркети, магазини и шоуруми, сервизни центрове и работилници, паркинги, складови помещения и логистични бази, така и като шикозен, но бюджетен завършек на пода в дома ви.

Експертния ни екип съчетава дългогодишен опит, усъвършенствана техника и най-новите технологии в сектора, за да ви предостави най-доброто обслужване и изключителен краен резултат. 

Полираните ни бетонни подове са просто ослепителни!

Етапи на процеса:

 • Диамантено шлайфане изравняване до разкриване на мозаечният характер на настилката
 • Нанасяне на импрегнатор (харднерър) емулсия с цел допълнително втвърдяване на настилката за по-нататъшно шлайфане и полиране
 • Полиране диамантено шлайфане до получаване на огледална повърхност
 • Импрегниране (при нужда) нанасяне на защитна емулсия
Диамантено шлайфане на бетонова настилка

Възстановяване на стари / амортизирани мозайки и настилки от естествени материали

Мозайките от естествен камък са чудесен завършек на пода и дълги години бяха предпочитано интериорно решение. Срещаме ги в много обществени сгради, общи части на жилищни или офис сгради, домове или офиси, които са построени преди 30, 40 дори над 50 години. Използването на тази техника датира от древността и това никак не случайно. Пода тип „мозайка“ притежава всички качества на пода от естествен камък – много дълга експлоатация и здравина дори при голямо трафик натоварване. Недостатъка на мозайката е, че с времето фугите й, които са голяма част от повърхността й, започват да се ронят, получават се дълбоки неравности и дупки. Нарушава се общия естетичен вид на настилката, мозайката изглежда мръсна и захабена.

Експертния ни опит, съчетан с най-модерните технологии в сектора, ни позволява да възстановим изцяло мозаечния под. Използваме специализирана технология по дълбочинно шлайфане, запълване на фугите със заздравяващи смеси и последващо полиране и импрегниране.

Етапи на процеса

 • Диамантено шлайфане дълбочинно изравняване на настилката и премахване на дълбоки неравности и наранявания.
 • Фугиране с кит в съответния цвят попълване на пукнатини и липсващи фуги
 • Полиране фино диамантено шлайфане до получаване на огледална повърхност
 • Импрегниране и кристализация (в зависимост от вида на мозайката) машинно нанасяне на емулсия с цел повишаване на износоустойчивостта на настилката и защита на полировката
Възстановяване на стари / амортизирани мозайки и настилки от естествени материали

Реновиране на бетонова настилка

Чрез технологията ни за дълбочинно диамантено шлайфане на бетон и опита натрупан от екипа ни, можем да възстановим компрометирани бетонови настилки загубили цвета и блясъка си. Специализирания ни процес по изравняване, заглаждане и запълване не ронещи се повърхност с пукнатини и дупки, ще върне блясъка и естетическия вид на бетоновия под в помещения с различна степен на експлоатация.

Етапи на процеса:

 • Дълбочинно мокро или сухо шлайфане с диамантени глави и изравняване на амортизираната бетонова настилка
 • Запълване на дълбоките дупки и цепнатини със смола
 • Нанасяне на импрегнатор (харднерър) емулсия с цел допълнително втвърдяване на настилката за допълнително шлайфане и полиране
 • Полиране диамантено шлайфане до получаване на огледална повърхност
 • Импрегниране (при нужда) нанасяне на защитна емулсия, която предпазва и удължава износоустойчивостта при експлоатацията на възстановената повърхност
Реновиране на бетонова настилка